Beredning Röktobak

Beredning av råtobak till röktobak

Med Cuthof Råtobak och Skärapparat med beredningstillbehör gör du snabbt och enkelt din egen röktobak till ekonomipris. Beredningsmomenten är i huvudsak uppfuktning av råtobaken, snittning och torkning. Den effektiva beredningstiden kan beräknas till c:a 10 min per 200 gram kaka som räcker till över 200 rullcigaretter.


Se beredningen som filmklipp

 

  1. Blanda baskrydda och eventuell önskad tilläggskrydda med vatten i injektionsflaskan och spruta in vätskan i råtobakskakan. Vänd och kläm på kakan upprepat som därefter skall ligga och suga åt sig vätskan till den är helt genomfuktad.
     
  2. Dela den uppfuktade kakan i tre delar som varefter matas och snittas i skärapparaten. Lätt tryck med matarklossen ger fint snitt respektive ett hårdare tryck, grovt snitt.
     
  3. Den färdigsnittade tobaken måste eftertorkas till rätt fuktighet för rökning och förvaring. Fördela tobaken i ett tunt lager på tidningspapper och beräkna 2-8 timmar torktid beroende på luftfuktighet.
     
  4. Torkad tobak är färdig för cigarettrullning eller pipa, men en kortare tids förvaring i burk med tätslutande lock ger eftermognad och fylligare smak. Tobaken kan också mixas med separat beredd kryddtobak typ Cuthof Virginia eller Kentucky till egen styrka och smak.
Visa:
Sortera efter:
Startpack (Komplett beredningsutr.)
Komplett beredningsutrutrustning med Skärapparat, uppfuktningsflaska med sprutspets, beredningsanvisningar. Endast vid samtidig beställning av min. 500 gram råtobak.
318.00 Kr